Så här jobbar vi på Nina Samtalsgruppen
1. Kontakt

Inget krav på remiss, hör av dig på
08-684 296 00!

2. Första besöket

Du träffar din terapeut för ett första bedömningssamtal och tillsammans bestämmer ni hur ni ska arbeta och hur många gånger ni ska träffas.

3. Samtal

Terapi antingen i våra lokaler eller över videosamtal!

Tfn tid för bokningar/avbokningar: Måndag-Fredag: 08:30-15:30

08-684 296 00 info@nina.se

Kontakta oss

KBT-terapi / Samtalsterapi Stockholm

KBT står för kognitiv beteendeterapi och är en sammanslagning av kognitiv psykoterapi, vilket bygger på teorier om våra tankar och vår informationsbearbetning, och beteendeterapi, vilket är en inlärningsteori. Idag innefattar KBT många olika behandlingsmetoder och kan därmed ses som ett paraplybegrepp. Lite som begreppet samtalsterapi, då det är ett samlingsnamn för olika verksamheter där man använder just samtal för att ge råd eller för att behandla psykiska problem.

KBT går alltså ut på att försöka lära om och ändra ett inlärt beteende. Hur man gör detta kan variera, liksom hur vi har lärt in olika typer av beteenden.

Våra olika tjänster i Stockholm

Hos oss på Nina erbjuder vi många olika typ av samtalsterapi som är anpassade efter dig som individ och ditt välmående. Vi har sedan 2012 varit en ledande aktör inom psykosocialt stöd samt inom organisationsutveckling. Målet för våra legitimerade psykoterapeuter och organisationskonsulter är att undanröja hinder för att möjliggöra ert välmående. Därför erbjuder vi ett flertal olika tjänster:

 • Neuropsykiatriska utredningar
 • Parterapi
 • Handledning
 • Barn- och ungdomspsykiatri (0-17 år)
 • Psykoterapi (vuxna samt barn och ungdomar)
 • Samtalsstöd
 • Neuropsykiatrisk utredning
 • Handledning
 • Chefsstöd
 • Konflikthantering

Att söka privat samtalsterapi hos oss i Stockholm

Vad du är i behov av för typ av kontakt och hjälp kan variera. Kontakten kan exempelvis gälla krisreaktioner, stress, depression eller långvarig nedstämdhet, olika typer av ångesttillstånd eller spelmissbruk. Vi använder således olika metoder beroende på situation:

 • KBT/kognitiv psykoterapi
 • ACT
 • Systematisk par- och familjeterapi
 • Psykodynamisk psykoterapi
 • Psykoanalys
 • EMDR (traumabehandling)

Hör av er redan idag!

Vi på Nina bemöter och bekräftar alla våra patienters och samarbetspartners med ett respektfullt och informativt förhållningssätt. Vi nås via mail, telefon eller genom vårt kontaktformulär här på hemsidan. Hör av er och berätta vad vi kan hjälpa er med, så kommer vi ut och berättar mer!

Psykoterapi

Tillsammans med en kompetent arbetsgrupp bestående av legitimerade psykoterapeuter med olika inriktning (PDT och KBT) driver vi på Nina samtalsgruppen en psykoterapimottagning för privatpersoner, första linjen, företag och organisationer.

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatri

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting erbjuder vi bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Kontakta oss med eller utan remiss!

Läs mer

Neuropsykiatrisk utredning

Misstänker du att dina problem i vardagen orsakas av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning såsom exempelvis ADHD eller Autism, kan du genomgå en neuropsykiatrisk utredning hos oss.

Läs mer

Par- och familjeterapi

Problem som gör att man söker sig till par- eller familjeterapi kan se ut på olika sätt.

Läs mer

Kontakt

Tack!
Vi kontaktar dig så snart som möjligt.
Du måste fylla i alla fält.

Tfn tid för bokningar/avbokningar: Måndag-Fredag: 08:30-15:30

08-684 296 00 info@nina.se

Kontakta oss

"Jag fick information om att jag kunde kontakta Nina Samtalsgruppen direkt för mitt barn, att hjälpen fanns ett samtal bort gjorde oerhört stor skillnad för oss. Fler borde få veta att denna möjlighet finns."

— Christian, 42 år

Vi som jobbar på Samtalsgruppen

Tillsammans med våra psykoterapeuter och organisationskonsulter strävar vi efter att ni ska bli den bästa versionen av er själva

Läs mer

Legitimering och sekretess

En legitimerad psykoterapeut har genomgått en av Socialstyrelsen godkända utbildningar till psykoterapeut. Legitimerade psykoterapeuter har tystnadsplikt. Det du berättar för din terapeut stannar mellan er.

Läs mer

Lediga tjänster

Här annonserar vi ut våra lediga tjänster, samlat för alla våra verksamheter. Kontaktinfo om du har frågor gällande tjänsten finns i respektive annons. 

Läs mer