Så här jobbar vi på Nina Samtalsgruppen
1. Kontakt

Inget krav på remiss, hör av dig på
08-684 296 00!

2. Första besöket

Du träffar din terapeut för ett första bedömningssamtal och tillsammans bestämmer ni hur ni ska arbeta och hur många gånger ni ska träffas.

3. Samtal

Terapi antingen i våra lokaler eller över videosamtal!

Tfn tid för bokningar/avbokningar: Måndag-Fredag: 08:30-15:30

08-684 296 00 info@nina.se

Kontakta oss

Din terapeut i Stockholm

Vi är ett modernt familjeägt bolag som grundades 2008. I dag har vi över 100 anställda och hur snabbt vi än växer består alltid kärnan i vår verksamhet; individen i fokus. Hos oss kommer du alltid att hitta en terapeut i Stockholm som passar dig och dina behov. Vi är en psykoterapimottagning för både barn och vuxna, vi tillhandahåller hemtjänst och hemsjukvård samt förstärkta familjehemsplaceringar. Utöver detta tillhandahåller vi neuropsykiatriska utredningar, parterapi, handledning och arbetar för vuxna, barn och ungas psykiska hälsa.

Våra olika typer av metoder inom psykoterapi

Vi på Nina förstår livet och dess motgångar och att vi alla har olika förutsättningar för att hantera dessa. Ibland behöver vi människor helt enkelt hjälp att tillåta oss att få känna, tänka och börja agera på ett sätt som passar oss. Därför har vi många olika terapeuter som kan hjälpa dig att hantera dina motgångar på vägen. Tillsammans undersöker vi dina tankar och känslor så att de blir begripliga. Fokus kommer då att vara att minska ditt lidande och öka ditt välmående – det är precis det vår terapeut kommer att hjälpa dig med.

Exempel på situationer då vi kan erbjuda vårt stöd och en terapeut:

 • Krisreaktioner
 • Stress
 • Depression eller långvarig nedstämdhet
 • Olika typer av ångesttillstånd
 • Spelmissbruk

Olika problem, situationer, tillstånd, förutsättningar och behov kräver olika typer av hjälp och metoder. Därför erbjuder vi olika metoder inom psykoterapin:

 • Kognitiv psykoterapi (KBT)
 • ACT
 • Systematisk par- och familjeterapi
 • Psykodynamisk psykoterapi
 • Psykoanalys
 • EMDR (traumabehandling)

Varför välja Nina?

Vi på Nina är ett vårdbolag där trygghet och tillgänglighet står i fokus. Dessutom bemöter och bekräftar vi alla våra patienter och våra samarbetspartners med ett respektfullt och informativt förhållningssätt.

Tillsammans med våra psykoterapeuter och organisationskonsulter strävar vi efter att ni ska bli den bästa versionen av er själva – så tveka inte att höra av er. En terapeut kan helt enkelt vara svaret på ditt välmående. Och det är precis det vi erbjuder; experthjälp inom psykiatrin.

Hör av er redan idag via telefon, via vårt kontaktformulär här på hemsidan eller via epost, så kommer vi ut till dig och berättar mer.

Psykoterapi

Tillsammans med en kompetent arbetsgrupp bestående av legitimerade psykoterapeuter med olika inriktning (PDT och KBT) driver vi på Nina samtalsgruppen en psykoterapimottagning för privatpersoner, första linjen, företag och organisationer.

Läs mer

Barn- och ungdomspsykiatri

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting erbjuder vi bedömning och behandling av lindrig till måttlig psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Kontakta oss med eller utan remiss!

Läs mer

Neuropsykiatrisk utredning

Misstänker du att dina problem i vardagen orsakas av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning såsom ex. ADHD eller Autism, kan du genomgå en neuropsykiatrisk utredning hos oss.

Läs mer

Par- och familjeterapi

Problem som gör att man söker sig till par- eller familjeterapi kan se ut på olika sätt.

Läs mer

Så får du hjälp

Kontakta oss på telefon så får du ett första bedömningssamtal inom kort.

Har du frågor om hur vi arbetar?

Tveka inte att ta kontakt med oss på Nina om du har några som helst frågor som berör vår verksamhet. Du kan antingen maila eller ringa oss, så ska vi förhoppningsvis kunna hjälpa dig på allra bästa sätt.

Kontakt

Tack!
Vi kontaktar dig så snart som möjligt.
Du måste fylla i alla fält.

Tfn tid för bokningar/avbokningar: Måndag-Fredag: 08:30-15:30

08-684 296 00 info@nina.se

Kontakta oss

"Jag fick information om att jag kunde kontakta Nina Samtalsgruppen direkt för mitt barn, att hjälpen fanns ett samtal bort gjorde oerhört stor skillnad för oss. Fler borde få veta att denna möjlighet finns."

— Christian, 42 år

Vi som jobbar på Samtalsgruppen

Tillsammans med våra psykoterapeuter och organisationskonsulter strävar vi efter att ni ska bli den bästa versionen av er själva

Läs mer

Legitimering och sekretess

En legitimerad psykoterapeut har genomgått en av Socialstyrelsen godkända utbildningar till psykoterapeut. Legitimerade psykoterapeuter har tystnadsplikt. Det du berättar för din terapeut stannar mellan er.

Läs mer

Lediga tjänster

Här annonserar vi ut våra lediga tjänster, samlat för alla våra verksamheter. Om du har frågor gällande tjänsten går det bra att mejla.

Läs mer